Mamak'ta Muhteşem Açılış

Mamak'a kazandırdığı yatırımların her hafta birinin açılışını gerçekleştiren Mamak Belediyesi, Akdere Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Akdere Kapalı Pazar Yeri ve Spor Kompleksi'ni törenle hizmete açtı.

Belediye Haberleri 23.06.2013 12:37:31 0
Mamak

Mamak’a kazandırdığı yatırımların her hafta birinin açılışını gerçekleştiren Mamak Belediyesi, Akdere Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Akdere Kapalı Pazar Yeri ve Spor Kompleksi’ni törenle hizmete açtı. Açılışa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Ankara Pazar Yerleri Odası Başkanı Recep Ayhan, Tobaş Başkanı Ercan Kınacı, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekibinin oynadığı Antep yöresi oyununun ardından açılış kurdelesi kesilen pazarda, kurulan tezgâhlarda vatandaşlara 5 bin adet karpuz dağıtılırken, yapılan karpuz yeme yarışması da görülmeye değerdi. Karpuz yeme yarışmasını kazanan vatandaşa ödül olarak 10 adet karpuz hediye edildi. Göreve geldiklerinde bir tane bile kapalı pazaryerinin olmadığını kaydeden Akgül, 25 yılda yapılamayan yatırımları 4 seneye sığdırdık dedi.

Çok Fonksiyonlu Pazarda Düğün de Yapılabilecek

Kapalı pazar yerlerinin çok geniş çerçevede düşünülmüş örnek semt pazarları olduğunu kaydeden Akgül, cadde ve sokaklarda kurulan pazarların yerini daha modern ve insanları rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanan kapalı pazarlar alıyor dedi. Haftanın 7 günü vatandaşa hizmet verecek altı kapalı pazar ve otopark, üstü spor kompleksi şeklinde yapılan pazar yerinin yazın vatandaşların düğün yapılabilmesi için de sunulacağını kaydetti. Mamak’ta 8 tane kapalı bir tane de açık olmak üzere toplam 9 kapalı pazaryerinin hayata geçirildiğini belirten Akgül, 6 tanesinin yapımını tamamladık, 3 tanesinin de inşaatı tamamlanmak üzere diye konuştu. Pazar yerinin hem vatandaşı hem pazarcı esnafını yazın sıcaktan, kışın ise kardan ve yağmurdan koruyacağını belirten Akgül, “Göreve geldiğimizde bir tane kapalı pazarımız yoktu. Bırakın kapalı pazarı, alan bile bulmak zordu. Ama ortaya çok güzel bir pazar çıktı. 2009 seçim beyannamesiyle sizlerin huzuruna çıktık. Verdiğimiz sözlerin fazlasını yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Akgül, pazar yerinin modern donanımıyla esnafın ve vatandaşın beklentilerine cevap verecek şekilde düzenlendiğini kaydetti.

Akgül’e Teşekkür

Ankara Pazar Yerleri Odası Başkanı Recep Ayhan da Akgül’e teşekkür ederek, pazarcı esnafına gösterdiği ilgiye minnettarız dedi. 10 bin metrekarelik inşaat alanına yapılan kapalı pazar alanında koşu yolu, fitness grubu, basket sahası, halı saha, çocuk oyun alanı, kapalı ve açık otopark bulunuyor.

 ABDULLAH ORTAÇ/MAMAK-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00